Wonen

De Tuin van Tollenaar biedt een unieke combinatie: wonen in een groene oase én in het centrum van de stad.  Met zowel rijwoningen met een stadstuin aan het park als stedelijke appartementen aan de Krugerkade is er ruimte voor ieders woonbehoefte. Lees hier alles over onze visie op het wonen op deze plek.

Wonen in de Tuin van Tollenaar


Groene oase

Het plangebied van ruim 1 hectare biedt naast een fijne woonplek ook heel veel groen. Niet alleen van je eigen tuin, maar ook van de hoven aan je voordeur, die uitkomen op het Mandelapark: genoeg groene ruimte om zelf in te vertoeven of je kinderen te laten spelen. De karakteristieke nieuwbouw geeft gelegenheid om te wonen aan grotere en kleinere huishoudens in zowel appartementen als vrijstaande woningen. In de plint aan de Krugerkade komt commerciële ruimte.

Alles binnen handbereik

Het oude centrum van de stad ligt op vijf minuten fietsen: aan de andere kant van het nabijgelegen Centraal Station van NS. De binnenstad van Haarlem beschikt over een breed aanbod van voorzieningen: je vindt hier alles voor de dagelijkse boodschappen en er zijn veel gezellige winkels voor ‘funshoppers’. De historische omgeving omringt de sfeervolle terrasjes van Haarlem. Verder heeft Haarlem ruime voorzieningen op het gebied van educatie, cultuur, recreatie en sport. Denk maar aan het Frans Hals Museum en het Teylers museum of aan de het Concertgebouw en de Philharmonie of de IJsbaan. En vergeet ook niet het historische groen van de Haarlemmerhout en de vele hofjes in de stad. Haarlem is gelegen vlakbij Amsterdam en ietsje verderop liggen Den Haag en Utrecht. Aan de andere zijde liggen strand, zee en duinen op een klein half uurtje fietsen voor je dagelijkse portie sport en ontspanning.

De woningen


Stedelijke appartementen aan de stadsstraat

Ruim 30 appartementen waarvan een aantal penthouses liggen aan de Krugerkade, met aan de ene zijde in de verte uitzicht op het winkelcentrum van Cronjé en aan de andere zijde uitzicht op het Spaarne. Deze appartementen hebben een parkeergarage op begane grond niveau, achter de commerciële ruimten in de plint onder het gebouw. Het dek dient als een algemene buitenruimte op de eerste verdieping met toegangen tot de appartementen.

Ruime rijwoningen aan het park

Aan het park aan de westzijde van het gebied – voor een mooie zonsondergang - liggen de meest luxueuze, brede rijwoningen en een aantal hoekwoningen, met een groene strook aan de voorzijde en een ruime stadstuin aan de achterzijde van circa 8 meter diep met een achterom. Er is een parkeerplek voor deze woningen aan de oostelijke zijde van het plan in één van de zogenaamde ‘parkeerkoffers’.

Gezellige rijwoningen aan de hoven

Aan de twee hoven die de oostelijke Werfstraat en het Mandelapark met elkaar verbinden liggen de voordeuren van circa 20 rijwoningen en verschillende hoekwoningen(per hofje). Samen vormen zij een autovrije speelplek en verblijfplek voor de bewoners. Ook deze woningen hebben een achterom en een stadstuin van circa 8 meter diep. Er is een parkeerplek voor deze woningen aan de oostelijke zijde van het plan.

Fijne rijwoningen aan de zonnige zijde

Aan de zuidelijke zijde van het plan loopt de Werfstraat door tot aan het Mandelapark. Hier liggen circa 8 rij woningen tussen twee hoekwoningen. Ook deze woningen hebben een achterom en een stadstuin van circa 8 meter diep en een parkeerplek in één van de twee ‘parkeerkoffers’.